Mymobilecash’s Blog

sumber informasi perniagaan internet anda..

Tips Motivasi : Bersaing Secara Sihat

Okaylah kali ni saya nak berkongsi Tips sket berkaitan Bersaing Secara Sihat. Maybe idea nih leh memberi motivasi & leh digunakan plak oleh para Upline terutamanya yang baru nak membina network memasing. Ni pun berdasarkan pengalaman saya sendiri.

Bagi yang baru menjadi Upline, dah tentulah pangkat upline dengan downline2nya pun sama gak sehinggalah si Upline tuh tadi berpangkat MM. Ketika pangkat MA & MM nih, apa kata anda & downline2 anda bersaing sesama sendiri..misalnya sapa yang dapat capai pangkat CM dulu ker, sapa yang wat personal sales terbanyak ker. Sebagai Upline, takkan kita nak dikalahkan oleh downline kita sendiri kan. So, ini leh memotivasikan kita untuk lebih berusaha. Paling kurang pun agar tak dikalahkan oleh downline2 kita ni tadi (malu tuh kalau kalah..kuikuikui.. ). Lagipun dah memang fitrah manusia nih yang Pantang Dicabar ..kalau tak caya cuba cabar downline2 kita tuh bersaing. Pasti disahutnya lebih2 lagi jika Pangkat Upline & downlinenya sama.

Percayalah..segala usaha anda tuh akan berbaloi. Dalam masa bersaing tuh, segala kreativiti kita dalam memikat prospek juga akan terserlah. Jika dulu kita malu bercakap, kita jadi semakin berani. Jika dulu kita malas, kita jadi semakin rajin. Jika dulu kita asik memberi alasan jika berdepan masalah, kita jadi semakin positif untuk mengatasi setiap masalah. Semuanya semata-mata nak memenangi persaingan sesama Upline & downline. Bukankah itu Persaingan Secara Sihat namanya?

Bagi para upline, memang tidak rugi jika dipraktikkan idea nih. Sebab apa? Andai kata downline anda yang terlebih dulu capai pangkat CM pun, walaupun anda terlewat sket capai CM..tapi anda akan terus menjadi Junior CM. Kena plak kalau dalam masa yang sama 3-4 orang downline anda pun capai pangkat CM (disebabkan persaingan tuh tadi). Silap2 anda leh terus melonjak menjadi Senior CM atau Super CM. So, akhirnya nanti sapa yang menang? Fikir2kanlah..

So, camner? Tak nak try ker idea nih? Bak kata Amy Search..Berbaloi-baloi..kekekekeke..

Selamat Mencuba!

3 Julai 2009 - Posted by | Forum, MyMode MYeCASH Prepaid4u, Tips | , , , , ,

Tiada komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: