Mymobilecash’s Blog

sumber informasi perniagaan internet anda..

Teknik Pemasaran Menggunakan Video YouTube

 Anda pernah layari YouTube? Metacafe? Jika pernah, anda pasti sukakannya kan .  Melalui website2 ini juga anda boleh lihat segala macam video yang terkini, sensasi, lawak, hiburan, muzik, dan pelbagai lagi. Jika dilihat dari ranking Alexa pun website2 ini menduduki Carta Top 5 website yang popular yang dikunjungi Pelawat / Trafik.

So? Tak terfikirkah anda ianya juga berpotensi sebagai tempat Pemasaran Bisnes anda? Soal pelawat anda tak perlu risau kerana beribu orang melayarinya dalam sehari.

 Untuk mendaftar samada di YouTube atau Metacafe ini juga adalah percuma. Yang anda perlu sediakan adalah video untuk di’upload’ ke dalam website berkenaan..tapi biarlah yang Original hasil daripada idea & kreativiti anda sendiri (sekarang nak buat video clip guna handphone pun leh ).

Apa yang perlu anda lakukan, create Video Promosi bisnes anda dan upload. Selepas anda setup, ianya akan berjalan auto, jadi anda bolehlah tumpukan kepada Teknik Promosi yang lain plak. Bukankah lebih menjimatkan masa, wang & tenaga..hehe!

Yang menariknya kat sini..anda juga mungkin mendapat 2 income . Satu mungkin daripada bisnes anda, dan satu lagi daripada YouTube atau Metacafe itu sendiri. Ini kerana kedua2 website ini juga menawarkan Program Pay-Per-View iaitu anda boleh menjana pendapatan jika ramai pelawat yang melihat video anda.

So? Apa tunggu lagi?

 

Selamat Mencuba ye!

 

**Bukan Sekadar Tontonan.

p/s – Jika inginkan Tips & Panduan Teknik Pemasaran Video, klik sini.

9 Jun 2009 - Posted by | Cara Promosi, Internet Marketing Tools, Review Produk, Tips, Video Marketing | , , , , , ,

1 Komen »

  1. Pakej Video Youtube ini memang menarik untuk di jadikan salah satu daripada strategi bisnes asalkan kita tahu cara yang
    sesuai dan berkesan serta yang paling penting adalah jangan mudah berputus asa untuk mencapai kejayaan…

    Komen oleh Pakej Video Youtube | 9 Jun 2010 | Balas


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: