Mymobilecash’s Blog

sumber informasi perniagaan internet anda..

Apa Yang Anda Pakai Di Waktu Pagi?

Salam sejahtera Para Pembaca Budiman,

Anda apa khabar?

Ada satu perkara yang saya nak beritahu anda semua..

Apa yang pasti perkara ini tiada kena mengena dengan unsur-unsur tidak bermoral atau lucah! Langsung tiada kaitan.

Perkara yang hendak saya sebutkan ialah..

Setiap hari selepas anda mandi dan bersiap ke pejabat, adakah anda memakai sesuatu yang akan memberikan kesegaran dan ketenangan sepanjang hari anda berada di tempat kerja?

Teruskan membaca

6 Ogos 2010 Posted by | Perniagaan Internet, Review Produk | , | Tinggalkan komen

Impian Bekerja Dari Rumah Dan Bantuan Sistem Autoviral

Salam Hormat.

Sekarang, saya bongkarkan rahsia kejayaan “Sistem Pemasaran AutoViral” dan kenapa anda juga MESTI menjadi sebahagian daripada sistem ampuh ini.

 ———-

* Ramai yang merungut bahawa peluang perniagaan internet memang banyak tetapi masalahnya, semuanya di dalam English. Kalau ada sistem yang boleh menolong memperkembangkan bisnes yang bertaraf antarabangsa seperti GDI, ianya akan menarik minat lebih banyak orang lagi. “Sistem Pemasaran AutoViral” selesaikan masalah ini kerana penerangan yang saya berikan adalah dalam bahasa kebangsaan.

>>>“Sistem Pemasaran AutoViral<<<

Teruskan membaca

27 Oktober 2009 Posted by | Review Produk | , , | Tinggalkan komen

Sumber Pendapatan Terbaru daripada Google?

Tahukah anda bahawa Google telah mengeluarkan lagi satu produk yang membolehkan anda menjana wang daripada mereka?

Yup, melalui produk terbaru mereka, anda akan dapat menjana lebih banyak duit daripada mereka.

Jika anda sekarang ini menggunakan Adsense biasa, ini berita baik!

Kerana sekarang ini ada lagi satu sumber pendapatan yang anda boleh gunakan iaitu Adsense for Domains!

Tak tahu apa itu Adsense for Domains? Raja Kamil, penulis panduan Adsense for Domains boleh menerangkan kepada anda apa itu Adsense for Domains:

Teruskan membaca

13 Ogos 2009 Posted by | Review Produk | , | Tinggalkan komen

6 TIP MUDAH UNTUK HIDUP MEWAH

Tips Oleh : Irfan Khairi

ffree1: Tak perlu kopi & rokok!

OK, OK…. Tengok tajuk tip no#1 ni pun ramai dah mula mengeluh. Tunggu dulu, biar saya jelaskan! Terdapat satu istilah ini yang dikenali sebagai “The Latte Factor” oleh penulis David Bach yang membawa maksud, setiap hari sebelum anda ke pejabat, boleh tak anda tak perlu singgah ke kedai kopi berjenama  untuk secawan kopi (dan rokok)?

Mungkin menjadi tabiat kita untuk singgah sebentar dan berbelanja RM5 setiap hari pada minuman dan rokok sebelum ke pejabat atau ketika waktu rehat pejabat setiap hari. Dengan hanya menjimat RM5 sehari dan melaburkannya di dalam pelaburan yang memberi pulangan 10% setahun, dalam masa 45 tahun, wang  tersebut akan menjadi RM1.4juta! katakanlah anda lakukan ini dari umur 20 tahun, anda akan pencen sebagai seorang jutawan.

Teruskan membaca

28 Julai 2009 Posted by | Tips | , | Tinggalkan komen

Bank Negara Malaysia Siasat Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd dan Syarikat-syarikat Yang Berkaitan Dengannya

Bank Negara Malaysia telah memulakan siasatan terhadap Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd dan syarikat-syarikat yang berkaitan dengannya di bawah Seksyen 25(1) Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989 (BAFIA) dan Seksyen 4(1) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pembanterasan Pembiayaan Keganasan 2001 (AMLATFA). Seksyen 25(1) BAFIA 1989 melarang mana-mana individu untuk memperoleh, mengambil atau menerima deposit tanpa lesen yang sah, sementara Seksyen 4(1) AMLATFA 2001 menghalang mana-mana individu daripada terlibat dalam, atau cuba untuk melibatkan diri dalam, atau bersubahat dengan aktiviti pengubahan wang haram.

Teruskan membaca

27 Julai 2009 Posted by | Info, Perniagaan Internet | , | Tinggalkan komen

Apa yang Penting?

wonderpets

Wonder Pets, Wonder Pets kami datang..

Membantu kawan yang dalam kesusahan..

Kami tak kuat & kami tak besar..

Bila bekerjasama kerja jadi mudah..

 

Apa yang penting? ..KERJASAMA..

Apa yang penting? ..KERJASAMA..

Teruskan membaca

21 Julai 2009 Posted by | Tips | , , , , | Tinggalkan komen

MENGGEMPARKAN!! Emas-emas Yang Hilang kini didedahkan.

Ya, betul! Satu pendedahan rahsia iaitu Emas-Emas Yang Hilang Dibongkarkan!!

– Emas-emas mana yang telah hilang tu?
– Di mana ianya dijumpai?
– Siapa yang menjumpainya?

Pasti persoalan-persoalan ini bermain di ruang minda anda…

Usah peningkan minda anda dengan persoalan-persoalan tersebut.

Kerana, apa yang didedahkan tersebut bukan emas yang mana yang hilang, tetapi adalah Ilmu Bagaimana Menjana Kekayaan Dengan Emas iaitu Emas-Emas Yang Hilang!

Teruskan membaca

20 Julai 2009 Posted by | Perniagaan Internet, Review Produk | , , | 1 Komen

3 Masalah Utama Sebagai Seorang Ahli Program Affiliate

Oleh Eruwan Gerry Norsen (Wangcyber.com)

Pemasaran Affiliate merupakan di antara cara paling efektif untuk menjana wang secara online. Program ini memberikan peluang kepada sesiapa sahaja untuk mendapatkan keuntungan melalui internet. Memandangkan program-program pemasaran affiliate mudah untuk disertai dan memberikan imbuhan wang di atas usaha anda, maka semakin ramai orang yang mula menceburi model perniagaan internet ini.

Namun demikian, seperti bentuk model perniagaan internet yang lain, masih terdapat masalah di dalam menjalankan pemasaran affiliate. Sekiranya anda melakukan sebarang kesilapan ini, maka anda akan kehilangan sebahagian besar daripada keuntungan yang sepatutnya anda perolehi daripada program affiliate tersebut. Oleh itu, adalah lebih baik jika anda memiliki pengetahuan yang sewajarnya untuk mengelak daripada melakukan kesilapan-kesilapan ini.

Teruskan membaca

14 Julai 2009 Posted by | Tips | , , | Tinggalkan komen

Pelaburan Emas Lebih Menguntungkan Berbanding Pelaburan ASB?

Tahukah anda? bahawa kebanyakan dari kita beranggapan pelaburan di ASB adalah yang paling selamat, dipercayai dan amat menguntungkan.

Jadi, bila ada duit, semuanya kita laburkan di ASB. Dengan keuntungan dividen 8-10% pada setiap tahun, ianya memang LUMAYAN. Labur RM 10,000 dapat untung RM1000! memang untung..

Akan tetapi, jika saya beritahu anda bahawa ada pelaburan lain selain dari ASB yang lebih menguntungkan, anda percaya?

Pelaburan apa? Betul ke ada pelaburan yang lebih menguntungkan dan selamat seperti ASB?

Teruskan membaca

14 Julai 2009 Posted by | Review Produk | , | Tinggalkan komen

Perniagaan Internet – Apa yang kita perlukan?

Dalam menjalankan perniagaan Internet ni, banyak yang kita perlukan seperti Domain & Hosting, Script, & macam2 lagi. Di sini antara cadangan2 saya untuk anda :-

 

DOMAIN & HOSTING

  1. Sepaku Hosting – Murah, Jimat & Stabil
  2. ExaBytes Network  ( Recommended)

 

EDUCATION ONLINE BIZ

  1. Belajar cPanel – Panduan Asas cPanel dari A-Z. Bagus untuk Newbie.
  2. Belajar PHP & MySQL – Belajar membina & ubahsuai Skrip PHP anda sendiri tanpa perlu mengupah Programmer. Pembelajaran melalui Video Tutorial.
  3. Belajar SEO – Pelajari langkah SEO yang berkesan untuk meningkatkan Ranking Website / Blog anda.

 

AUTORESPONDER & OPT-IN

  1. Aweber  (Recommended)
  2. GetResponse
  3. EasyAutores  (Recommended for Newbie)

 

ADDITIONAL TOOLS

  1. Web Jualan Advance Panduan membina Web Jualan Profesional dengan Mudah.
  2. Minisite – Panduan membina Minisite melalui Tutorial Video.
  3. eCover  Action Script – Cara mudah membina eCover untuk Produk Digital anda.

13 Julai 2009 Posted by | Internet Marketing Tools, Perniagaan Internet, Review Produk | , , , , , , , | Tinggalkan komen