Mymobilecash’s Blog

sumber informasi perniagaan internet anda..

Teknik Promosi Guna Banner-Cara Bina Banner Ikut Saiz Tertentu

Tips by azmilmy (Forum Prepaid4u)

Masa mula-mula buat mymode belum ada downline memang aku pun terasa bebaloi ke beriklan?
Jawapan dia ya berbaloi..Nak berniaga kena berani amik risiko..Nak berjaya semuanya ada risiko..Langkah pertama optimumkan kos iklan.Maklum lah orang baru bajet pun ciput lagi tapi kene berani lah..Orang pun lebih percaya sebab kita sanggup amik risiko keluar duit.Dekat situ tahap kepercayaan orang dah bertambah,

Seperti kita sedia maklum di prepaid4u memang telah disediakan banner yang menarik tetapi saiz adalah tetap.Bila kita search internet pula jumpa web yang tawarkan ruang iklan mengikut saiz yang dikehendaki admin web tersebut lebih kecil dari saiz sedia ada dalam web prepaid4u.

Kemudian mulalah tercari-cari mcm mana nak buat banner.Akhirnya upahlah orang buat.Minimum upah rasanya RM10 kalau ruang iklan tu RM40 dah jadi RM50..Kos juga bukan.Silap-silap dahjumpa web menarik untuk beriklan akhirnya tak jadi sebab tak cukup duit dan tak tahu buat banner.

Ada orang kata guna software adobe photoshop tapi bab ni aku memang jahil sikit(Maklumlah sekolah tak tinggi…)

Untuk selesai masalah tu boleh lah mendaftar di link berikut:

http://www.bannerfans.com/signup.php

Ingat daftar dahulu baru buat banner kalau tak dah penat-penat buat hilang pulak banner tu..Web ni lebih kurang macam photobucket,Boleh simpan koleksi banner korang..Bila nak guna lagi atau tak puas hati dengan paparan iklan tu korang boleh edit semula..lepas edit save..Gambar pun boleh dimasukkan ke dalamk tu untuk di edit..

Sebagai contoh jika admin web tu minta iklan saiz 230 px width X 50 px high seperti ini:

Gambar putih sebelah kiri tu aku masukkan dengan latar belakang hitam..Buatlah ikut kreativiti korang..Berbanding web banner maker lain web ini lebih mesra pengguna dalam masa 15minit korang dah boleh kuasainya…

**Another Link for MyMode Biz Banner – mybanner.rakanblogger.com/

3 Julai 2009 - Posted by | Cara Promosi, Forum, MyMode MYeCASH Prepaid4u, Tips | , , , , , , , ,

Tiada komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: